De voordelen van uw huis isoleren

Er zijn een hoop voordelen verbonden aan uw huis isoleren, misschien wel voordelen waarvan u zelf nog niet wist dat ze bestonden. Als u overweegt om uw huis te isoleren, dan geven wij u graag mee waarom dit een goed idee is. Een goede woningisolatie zorgt er niet alleen voor dat uw huis binnen lekker warm blijft, het is ook beter voor het milieu en bovendien bespaart u er een hoop mee op uw energiefactuur. Het zorgt daarnaast voor een goed wooncomfort want in de zomer blijft uw huis lekker koel. Hieronder zetten we de voordelen van woningisolatie even op een rijtje:

  • Uw energierekening daalt aanzienlijk 

Warmte krijgt niet langer de kans om te ontsnappen in een woning die goed geïsoleerd is. Isolatie van de vloer, het dak en de spouwmuren is belangrijk zodat de warmte in de winter niet langer kan ontsnappen via die wegen. U verliest maar liefst 30% warmte indien uw woning niet of niet goed geïsoleerd is. De verwarming draait dus minder hard in een goed geïsoleerde woning, zo betaalt u dus ook tot 30% minder op uw energiefactuur. Dit is een heuse besparing in uw portemonnee. Op lange termijn is uw huis isoleren dus een goed idee.

  • De terugverdientijd duurt niet lang

De kosten van de isolatie heeft u al tussen de 3 en de 7 jaar terugverdiend afhankelijk van de verschillende types isolatie. Op die manier hebt u de investering die u gemaakt hebt dus snel terugverdiend. 

  • Snel en makkelijk

Het isoleren van een woning is geen proces dat eeuwen duurt. Als u een professional inschakelt dan heeft u binnen een dag al de gewenste resultaten. Het is dus geen gigantische verbouwing om uw huis te laten isoleren. Het is een relatief makkelijke opdracht met weinig verbouwingen en weinig overlast. 

  • Meer comfort

Doordat een geïsoleerde woning warmer is in de winter en frisser in de zomer, geniet u van een betere regeling van de temperatuur in uw woning en geniet u dus ook van meer comfort. Ook schimmel, tocht en vocht zijn minder aanwezig in uw woning indien deze goed geïsoleerd is. Ook hebt u last van minder geluid van buitenaf. 

Bent u benieuwd naar meerdere manieren om uw energiefactuur te verlagen? Neem dan nu contact op met Onafhankelijk Adviesplatform en wij helpen u verder.