• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Besparingsmythes doorprikt: hoe bespaart u nu écht op energie?

Energiebesparing is een must, voor het milieu en uw portefeuille. Bewust omgaan met energie is de eerste stap richting besparing. Vandaar dat besparingstips ons om de oren vliegen: van de aankoop van energiebesparende lampen tot het in slaapmodus plaatsen van uw computer. Maar kloppen al die trucjes wel? Bij Adviesplatform weten we dat er ook veel “mythes” bestaan over energiebesparing. Welke tips u beter snel kunt vergeten? Dat vertellen we u graag.

Breng warm water aan de kook

Deze tip is een fabeltje. Het klinkt nochtans logisch: als u warm water aan de kook brengt in uw pot of waterkoker in plaats van koud water, zal het water sneller koken. Dus: er wordt minder energie verbruikt. Hierbij vergeet u dat uw boiler de gewonnen energie al verspild heeft, namelijk bij het opwarmen van het warm water dat u gebruikt om te doen koken. U wint dus mogelijk in tijd, maar niet in energie.

Laat uw computer in slaapstand staan

Nog zo’n hardnekkige mythe is dat u enorm veel energie zou verbruiken door uw computer telkens aan en uit te zetten. Het is dus zogezegd beter uw computer in slaapmodus te plaatsen wanneer u deze een tijdje niet gebruikt. Vroeger was dat misschien zo, maar bij moderne toestellen verbruikt u een stuk meer wanneer ze in slaapstand staan, onder meer om de batterij op te laden. Zet die computer dus gewoon uit wanneer u hem niet nodig hebt.

Zet uw verwarming laag in plaats van uit

Hier geldt hetzelfde als voor uw computer: uw verwarming op een lage temperatuur aan laten staan is niet beter dan deze volledig uitschakelen. Door uw verwarming niet uit te zetten, creëert deze veel restwarmte. Die heeft u niet nodig, plus: u betaalt er geld voor. Als u de verwarming helemaal uitschakelt wanneer u niet thuis bent, bent u dus beter af.

Verwarm sneller dankzij hogere temperatuur

Voor een huistemperatuur van pakweg 22 graden zet u uw verwarming toch gewoon op 30, zodat het sneller warm wordt? Niet waar. Uw verwarming warmt altijd even snel op, maakt niet uit op welke temperatuur uw thermostaat staat. Wat wel helpt? De verwarming een graadje lager zetten dan u gewoonlijk doet. Daar merkt u doorgaans niets van, toch bespaart u zo’n 50  euro per jaar.

Écht besparen, hoe pakt u dat aan?

Welke ingrepen leveren nu wél winst op, zonder dat u daarmee uw comfort moet opgeven? Dat hangt natuurlijk sterk af van uw persoonlijke situatie. Als u rekening wilt houden met de duizenden besparingstips, die al dan niet werken, bent u op den duur met niets anders meer bezig. Laat ons u daarom helpen! Bij Adviesplatform bekijken we uw energiefactuur gratis en vrijblijvend. We bespeuren in no time op welke punten u nog kunt besparen, en of u nog wel over uw ideale tarief binnen de energiemarkt beschikt. Als dé partner in energie, kennen wij de veranderende markt door en door. Met ons objectieve advies garanderen we u uw grootste voordeel. Meer weten over uw besparingspotentieel? Neem vandaag nog contact op.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit