• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Besparingsmythes doorprikt: hoe bespaart u nu écht op energie?

Energiebesparing is een must, voor het milieu en uw portefeuille. Bewust omgaan met energie is de eerste stap richting besparing. Vandaar dat besparingstips ons om de oren vliegen: van de aankoop van energiebesparende lampen tot het in slaapmodus plaatsen van uw computer. Maar kloppen al die trucjes wel? Bij Adviesplatform weten we dat er ook veel “mythes” bestaan over energiebesparing. Welke tips u beter snel kunt vergeten? Dat vertellen we u graag.

Breng warm water aan de kook

Deze tip is een fabeltje. Het klinkt nochtans logisch: als u warm water aan de kook brengt in uw pot of waterkoker in plaats van koud water, zal het water sneller koken. Dus: er wordt minder energie verbruikt. Hierbij vergeet u dat uw boiler de gewonnen energie al verspild heeft, namelijk bij het opwarmen van het warm water dat u gebruikt om te doen koken. U wint dus mogelijk in tijd, maar niet in energie.

Laat uw computer in slaapstand staan

Nog zo’n hardnekkige mythe is dat u enorm veel energie zou verbruiken door uw computer telkens aan en uit te zetten. Het is dus zogezegd beter uw computer in slaapmodus te plaatsen wanneer u deze een tijdje niet gebruikt. Vroeger was dat misschien zo, maar bij moderne toestellen verbruikt u een stuk meer wanneer ze in slaapstand staan, onder meer om de batterij op te laden. Zet die computer dus gewoon uit wanneer u hem niet nodig hebt.

Zet uw verwarming laag in plaats van uit

Hier geldt hetzelfde als voor uw computer: uw verwarming op een lage temperatuur aan laten staan is niet beter dan deze volledig uitschakelen. Door uw verwarming niet uit te zetten, creëert deze veel restwarmte. Die heeft u niet nodig, plus: u betaalt er geld voor. Als u de verwarming helemaal uitschakelt wanneer u niet thuis bent, bent u dus beter af.

Verwarm sneller dankzij hogere temperatuur

Voor een huistemperatuur van pakweg 22 graden zet u uw verwarming toch gewoon op 30, zodat het sneller warm wordt? Niet waar. Uw verwarming warmt altijd even snel op, maakt niet uit op welke temperatuur uw thermostaat staat. Wat wel helpt? De verwarming een graadje lager zetten dan u gewoonlijk doet. Daar merkt u doorgaans niets van, toch bespaart u zo’n 50  euro per jaar.

Écht besparen, hoe pakt u dat aan?

Welke ingrepen leveren nu wél winst op, zonder dat u daarmee uw comfort moet opgeven? Dat hangt natuurlijk sterk af van uw persoonlijke situatie. Als u rekening wilt houden met de duizenden besparingstips, die al dan niet werken, bent u op den duur met niets anders meer bezig. Laat ons u daarom helpen! Bij Adviesplatform bekijken we uw energiefactuur gratis en vrijblijvend. We bespeuren in no time op welke punten u nog kunt besparen, en of u nog wel over uw ideale tarief binnen de energiemarkt beschikt. Als dé partner in energie, kennen wij de veranderende markt door en door. Met ons objectieve advies garanderen we u uw grootste voordeel. Meer weten over uw besparingspotentieel? Neem vandaag nog contact op.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit