• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Besparingsmythes doorprikt: hoe bespaart u nu écht op energie?

Energiebesparing is een must, voor het milieu en uw portefeuille. Bewust omgaan met energie is de eerste stap richting besparing. Vandaar dat besparingstips ons om de oren vliegen: van de aankoop van energiebesparende lampen tot het in slaapmodus plaatsen van uw computer. Maar kloppen al die trucjes wel? Bij Adviesplatform weten we dat er ook veel “mythes” bestaan over energiebesparing. Welke tips u beter snel kunt vergeten? Dat vertellen we u graag.

Breng warm water aan de kook

Deze tip is een fabeltje. Het klinkt nochtans logisch: als u warm water aan de kook brengt in uw pot of waterkoker in plaats van koud water, zal het water sneller koken. Dus: er wordt minder energie verbruikt. Hierbij vergeet u dat uw boiler de gewonnen energie al verspild heeft, namelijk bij het opwarmen van het warm water dat u gebruikt om te doen koken. U wint dus mogelijk in tijd, maar niet in energie.

Laat uw computer in slaapstand staan

Nog zo’n hardnekkige mythe is dat u enorm veel energie zou verbruiken door uw computer telkens aan en uit te zetten. Het is dus zogezegd beter uw computer in slaapmodus te plaatsen wanneer u deze een tijdje niet gebruikt. Vroeger was dat misschien zo, maar bij moderne toestellen verbruikt u een stuk meer wanneer ze in slaapstand staan, onder meer om de batterij op te laden. Zet die computer dus gewoon uit wanneer u hem niet nodig hebt.

Zet uw verwarming laag in plaats van uit

Hier geldt hetzelfde als voor uw computer: uw verwarming op een lage temperatuur aan laten staan is niet beter dan deze volledig uitschakelen. Door uw verwarming niet uit te zetten, creëert deze veel restwarmte. Die heeft u niet nodig, plus: u betaalt er geld voor. Als u de verwarming helemaal uitschakelt wanneer u niet thuis bent, bent u dus beter af.

Verwarm sneller dankzij hogere temperatuur

Voor een huistemperatuur van pakweg 22 graden zet u uw verwarming toch gewoon op 30, zodat het sneller warm wordt? Niet waar. Uw verwarming warmt altijd even snel op, maakt niet uit op welke temperatuur uw thermostaat staat. Wat wel helpt? De verwarming een graadje lager zetten dan u gewoonlijk doet. Daar merkt u doorgaans niets van, toch bespaart u zo’n 50  euro per jaar.

Écht besparen, hoe pakt u dat aan?

Welke ingrepen leveren nu wél winst op, zonder dat u daarmee uw comfort moet opgeven? Dat hangt natuurlijk sterk af van uw persoonlijke situatie. Als u rekening wilt houden met de duizenden besparingstips, die al dan niet werken, bent u op den duur met niets anders meer bezig. Laat ons u daarom helpen! Bij Adviesplatform bekijken we uw energiefactuur gratis en vrijblijvend. We bespeuren in no time op welke punten u nog kunt besparen, en of u nog wel over uw ideale tarief binnen de energiemarkt beschikt. Als dé partner in energie, kennen wij de veranderende markt door en door. Met ons objectieve advies garanderen we u uw grootste voordeel. Meer weten over uw besparingspotentieel? Neem vandaag nog contact op.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit