• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Bedrieglijke praktijken binnen de energiesector… Hoe herkent u een oplichter?

Opgelicht worden: het kan ieder van ons overkomen, aangezien de meeste oplichters zich goed voorbereiden en dus weten wat ze doen. Ook als bedrijf is het niet eenvoudig wanneer je merkt dat anderen zich uitgeven voor jouw organisatie. Een ervaring die ons jammer genoeg niet vreemd is. Bepaalde oplichters deden zich namelijk voor als medewerkers van ons Onafhankelijk Adviesplatform. We geven u alvast graag enkele tips mee waaraan u zulke fraudeurs herkent.

Geen deur-aan-deur voor uw energiecontract

Een deur-aan-deurbezoek waarbij iemand u aanzet meteen een contract te ondertekenen, komt altijd wat dubieus over. Wanneer een persoon bij u thuis langskomt met een energiecontract en u pusht dit te ondertekenen, dan bestaat de kans dat u met een oplichter te maken heeft. Mocht er iemand met een energiecontract aan uw deur aankloppen, win dan eerst extra informatie in. Neem contact op met Onafhankelijk Adviesplatform via onze gekende contactgegevens om na te gaan of het hier wel degelijk om een van onze vertrouwde werkkrachten gaat. Wij werken steeds volgens een vast patroon: we bellen klanten eerst op om te vragen of ze interesse hebben te besparen op hun energiefactuur. Pas als dat het geval is, maken we een afspraak en komt onze adviseur bij u langs.

Denk samen met ons na over uw aanbod

Als onafhankelijke speler willen wij garant staan voor uw beste voordeel binnen de huidige energiemarkt. Logisch dus dat we niet over één nacht ijs gaan. Overweegt u ook te veranderen van energieleverancier? Dan bekijken we samen met u alle opties. Aangezien we niet aan nattevingerwerk doen, is het ook niet de bedoeling u overhaast te laten overspringen. Door samen met ons de tijd te nemen om uw nieuwe aanbod langs alle kanten te bekijken, bent u zeker dat u niet met oplichting te maken hebt. Ga dus nooit in op een drukkend verzoek om nu te beslissen – zoiets zou Onafhankelijk Adviesplatform namelijk nooit van u vragen. Volg uw eigen intuïtie op dit vlak en onderteken niets waarover u twijfelt.

Geef niet zomaar overal te veel gegevens door

Zou u aan eender welke wildvreemde op staat uw creditcardnummer of telefoonnummer doorgeven? Natuurlijk niet. Waarom zou dit telefonisch of online anders zijn? Weet daarom goed aan wie u uw persoonlijke gegevens blootstelt alvorens dit te doen. Wanneer Onafhankelijk Adviesplatform bij u langskomt, verzekeren we de bescherming van uw privé-informatie in onze clausules. Zo weet u zeker dat uw gegevens niet zomaar te pas en te onpas worden gebruikt of doorgegeven.

Wees niet overdreven wantrouwig

Het mag dan al paradoxaal klinken: wantrouwige mensen worden sneller slachtoffer van oplichting. Luister daarom met een open houding wanneer iemand u een bepaald aanbod voorstelt en stel gerichte vragen. Enkel door echt te luisteren naar wat men u te bieden heeft en door tegelijk voort te gaan op hoe de situatie aanvoelt voor u, kunt u een oplichter onderscheiden van een oprecht persoon. Geef mensen dus wel het voordeel van de twijfel, maar heb ook voldoende zelfvertrouwen om genoeg vragen te stellen.

Hoe herkent u Onafhankelijk Adviesplatform?

Er zijn enkele manieren waarop u ons Onafhankelijk Adviesplatform kunt onderscheiden van mogelijke oplichters. Zo dragen onze medewerkers steeds een badge, rijden zij doorgaans met een bestickerde auto en beschikken ze over een officieel naamkaartje. Ontbreekt een van deze aspecten? Stel u dan de vraag of u misschien met een oplichter te maken heeft en wees extra op uw hoede. Contacteer Onafhankelijk Adviesplatform via de gegevens die u op onze officiële website terugvindt.  

Bent u ook graag zeker van objectief en onafhankelijk energieadvies? Neem zelf contact op met ons Onafhankelijk Adviesplatform, en vermijd oplichters.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit