• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Bedrieglijke praktijken binnen de energiesector… Hoe herkent u een oplichter?

Opgelicht worden: het kan ieder van ons overkomen, aangezien de meeste oplichters zich goed voorbereiden en dus weten wat ze doen. Ook als bedrijf is het niet eenvoudig wanneer je merkt dat anderen zich uitgeven voor jouw organisatie. Een ervaring die ons jammer genoeg niet vreemd is. Bepaalde oplichters deden zich namelijk voor als medewerkers van ons Onafhankelijk Adviesplatform. We geven u alvast graag enkele tips mee waaraan u zulke fraudeurs herkent.

Geen deur-aan-deur voor uw energiecontract

Een deur-aan-deurbezoek waarbij iemand u aanzet meteen een contract te ondertekenen, komt altijd wat dubieus over. Wanneer een persoon bij u thuis langskomt met een energiecontract en u pusht dit te ondertekenen, dan bestaat de kans dat u met een oplichter te maken heeft. Mocht er iemand met een energiecontract aan uw deur aankloppen, win dan eerst extra informatie in. Neem contact op met Onafhankelijk Adviesplatform via onze gekende contactgegevens om na te gaan of het hier wel degelijk om een van onze vertrouwde werkkrachten gaat. Wij werken steeds volgens een vast patroon: we bellen klanten eerst op om te vragen of ze interesse hebben te besparen op hun energiefactuur. Pas als dat het geval is, maken we een afspraak en komt onze adviseur bij u langs.

Denk samen met ons na over uw aanbod

Als onafhankelijke speler willen wij garant staan voor uw beste voordeel binnen de huidige energiemarkt. Logisch dus dat we niet over één nacht ijs gaan. Overweegt u ook te veranderen van energieleverancier? Dan bekijken we samen met u alle opties. Aangezien we niet aan nattevingerwerk doen, is het ook niet de bedoeling u overhaast te laten overspringen. Door samen met ons de tijd te nemen om uw nieuwe aanbod langs alle kanten te bekijken, bent u zeker dat u niet met oplichting te maken hebt. Ga dus nooit in op een drukkend verzoek om nu te beslissen – zoiets zou Onafhankelijk Adviesplatform namelijk nooit van u vragen. Volg uw eigen intuïtie op dit vlak en onderteken niets waarover u twijfelt.

Geef niet zomaar overal te veel gegevens door

Zou u aan eender welke wildvreemde op staat uw creditcardnummer of telefoonnummer doorgeven? Natuurlijk niet. Waarom zou dit telefonisch of online anders zijn? Weet daarom goed aan wie u uw persoonlijke gegevens blootstelt alvorens dit te doen. Wanneer Onafhankelijk Adviesplatform bij u langskomt, verzekeren we de bescherming van uw privé-informatie in onze clausules. Zo weet u zeker dat uw gegevens niet zomaar te pas en te onpas worden gebruikt of doorgegeven.

Wees niet overdreven wantrouwig

Het mag dan al paradoxaal klinken: wantrouwige mensen worden sneller slachtoffer van oplichting. Luister daarom met een open houding wanneer iemand u een bepaald aanbod voorstelt en stel gerichte vragen. Enkel door echt te luisteren naar wat men u te bieden heeft en door tegelijk voort te gaan op hoe de situatie aanvoelt voor u, kunt u een oplichter onderscheiden van een oprecht persoon. Geef mensen dus wel het voordeel van de twijfel, maar heb ook voldoende zelfvertrouwen om genoeg vragen te stellen.

Hoe herkent u Onafhankelijk Adviesplatform?

Er zijn enkele manieren waarop u ons Onafhankelijk Adviesplatform kunt onderscheiden van mogelijke oplichters. Zo dragen onze medewerkers steeds een badge, rijden zij doorgaans met een bestickerde auto en beschikken ze over een officieel naamkaartje. Ontbreekt een van deze aspecten? Stel u dan de vraag of u misschien met een oplichter te maken heeft en wees extra op uw hoede. Contacteer Onafhankelijk Adviesplatform via de gegevens die u op onze officiële website terugvindt.  

Bent u ook graag zeker van objectief en onafhankelijk energieadvies? Neem zelf contact op met ons Onafhankelijk Adviesplatform, en vermijd oplichters.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit