• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Bedrieglijke praktijken binnen de energiesector… Hoe herkent u een oplichter?

Opgelicht worden: het kan ieder van ons overkomen, aangezien de meeste oplichters zich goed voorbereiden en dus weten wat ze doen. Ook als bedrijf is het niet eenvoudig wanneer je merkt dat anderen zich uitgeven voor jouw organisatie. Een ervaring die ons jammer genoeg niet vreemd is. Bepaalde oplichters deden zich namelijk voor als medewerkers van ons Onafhankelijk Adviesplatform. We geven u alvast graag enkele tips mee waaraan u zulke fraudeurs herkent.

Geen deur-aan-deur voor uw energiecontract

Een deur-aan-deurbezoek waarbij iemand u aanzet meteen een contract te ondertekenen, komt altijd wat dubieus over. Wanneer een persoon bij u thuis langskomt met een energiecontract en u pusht dit te ondertekenen, dan bestaat de kans dat u met een oplichter te maken heeft. Mocht er iemand met een energiecontract aan uw deur aankloppen, win dan eerst extra informatie in. Neem contact op met Onafhankelijk Adviesplatform via onze gekende contactgegevens om na te gaan of het hier wel degelijk om een van onze vertrouwde werkkrachten gaat. Wij werken steeds volgens een vast patroon: we bellen klanten eerst op om te vragen of ze interesse hebben te besparen op hun energiefactuur. Pas als dat het geval is, maken we een afspraak en komt onze adviseur bij u langs.

Denk samen met ons na over uw aanbod

Als onafhankelijke speler willen wij garant staan voor uw beste voordeel binnen de huidige energiemarkt. Logisch dus dat we niet over één nacht ijs gaan. Overweegt u ook te veranderen van energieleverancier? Dan bekijken we samen met u alle opties. Aangezien we niet aan nattevingerwerk doen, is het ook niet de bedoeling u overhaast te laten overspringen. Door samen met ons de tijd te nemen om uw nieuwe aanbod langs alle kanten te bekijken, bent u zeker dat u niet met oplichting te maken hebt. Ga dus nooit in op een drukkend verzoek om nu te beslissen – zoiets zou Onafhankelijk Adviesplatform namelijk nooit van u vragen. Volg uw eigen intuïtie op dit vlak en onderteken niets waarover u twijfelt.

Geef niet zomaar overal te veel gegevens door

Zou u aan eender welke wildvreemde op staat uw creditcardnummer of telefoonnummer doorgeven? Natuurlijk niet. Waarom zou dit telefonisch of online anders zijn? Weet daarom goed aan wie u uw persoonlijke gegevens blootstelt alvorens dit te doen. Wanneer Onafhankelijk Adviesplatform bij u langskomt, verzekeren we de bescherming van uw privé-informatie in onze clausules. Zo weet u zeker dat uw gegevens niet zomaar te pas en te onpas worden gebruikt of doorgegeven.

Wees niet overdreven wantrouwig

Het mag dan al paradoxaal klinken: wantrouwige mensen worden sneller slachtoffer van oplichting. Luister daarom met een open houding wanneer iemand u een bepaald aanbod voorstelt en stel gerichte vragen. Enkel door echt te luisteren naar wat men u te bieden heeft en door tegelijk voort te gaan op hoe de situatie aanvoelt voor u, kunt u een oplichter onderscheiden van een oprecht persoon. Geef mensen dus wel het voordeel van de twijfel, maar heb ook voldoende zelfvertrouwen om genoeg vragen te stellen.

Hoe herkent u Onafhankelijk Adviesplatform?

Er zijn enkele manieren waarop u ons Onafhankelijk Adviesplatform kunt onderscheiden van mogelijke oplichters. Zo dragen onze medewerkers steeds een badge, rijden zij doorgaans met een bestickerde auto en beschikken ze over een officieel naamkaartje. Ontbreekt een van deze aspecten? Stel u dan de vraag of u misschien met een oplichter te maken heeft en wees extra op uw hoede. Contacteer Onafhankelijk Adviesplatform via de gegevens die u op onze officiële website terugvindt.  

Bent u ook graag zeker van objectief en onafhankelijk energieadvies? Neem zelf contact op met ons Onafhankelijk Adviesplatform, en vermijd oplichters.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit