• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Bedrieglijke praktijken binnen de energiesector… Hoe herkent u een oplichter?

Opgelicht worden: het kan ieder van ons overkomen, aangezien de meeste oplichters zich goed voorbereiden en dus weten wat ze doen. Ook als bedrijf is het niet eenvoudig wanneer je merkt dat anderen zich uitgeven voor jouw organisatie. Een ervaring die ons jammer genoeg niet vreemd is. Bepaalde oplichters deden zich namelijk voor als medewerkers van ons Onafhankelijk Adviesplatform. We geven u alvast graag enkele tips mee waaraan u zulke fraudeurs herkent.

Geen deur-aan-deur voor uw energiecontract

Een deur-aan-deurbezoek waarbij iemand u aanzet meteen een contract te ondertekenen, komt altijd wat dubieus over. Wanneer een persoon bij u thuis langskomt met een energiecontract en u pusht dit te ondertekenen, dan bestaat de kans dat u met een oplichter te maken heeft. Mocht er iemand met een energiecontract aan uw deur aankloppen, win dan eerst extra informatie in. Neem contact op met Onafhankelijk Adviesplatform via onze gekende contactgegevens om na te gaan of het hier wel degelijk om een van onze vertrouwde werkkrachten gaat. Wij werken steeds volgens een vast patroon: we bellen klanten eerst op om te vragen of ze interesse hebben te besparen op hun energiefactuur. Pas als dat het geval is, maken we een afspraak en komt onze adviseur bij u langs.

Denk samen met ons na over uw aanbod

Als onafhankelijke speler willen wij garant staan voor uw beste voordeel binnen de huidige energiemarkt. Logisch dus dat we niet over één nacht ijs gaan. Overweegt u ook te veranderen van energieleverancier? Dan bekijken we samen met u alle opties. Aangezien we niet aan nattevingerwerk doen, is het ook niet de bedoeling u overhaast te laten overspringen. Door samen met ons de tijd te nemen om uw nieuwe aanbod langs alle kanten te bekijken, bent u zeker dat u niet met oplichting te maken hebt. Ga dus nooit in op een drukkend verzoek om nu te beslissen – zoiets zou Onafhankelijk Adviesplatform namelijk nooit van u vragen. Volg uw eigen intuïtie op dit vlak en onderteken niets waarover u twijfelt.

Geef niet zomaar overal te veel gegevens door

Zou u aan eender welke wildvreemde op staat uw creditcardnummer of telefoonnummer doorgeven? Natuurlijk niet. Waarom zou dit telefonisch of online anders zijn? Weet daarom goed aan wie u uw persoonlijke gegevens blootstelt alvorens dit te doen. Wanneer Onafhankelijk Adviesplatform bij u langskomt, verzekeren we de bescherming van uw privé-informatie in onze clausules. Zo weet u zeker dat uw gegevens niet zomaar te pas en te onpas worden gebruikt of doorgegeven.

Wees niet overdreven wantrouwig

Het mag dan al paradoxaal klinken: wantrouwige mensen worden sneller slachtoffer van oplichting. Luister daarom met een open houding wanneer iemand u een bepaald aanbod voorstelt en stel gerichte vragen. Enkel door echt te luisteren naar wat men u te bieden heeft en door tegelijk voort te gaan op hoe de situatie aanvoelt voor u, kunt u een oplichter onderscheiden van een oprecht persoon. Geef mensen dus wel het voordeel van de twijfel, maar heb ook voldoende zelfvertrouwen om genoeg vragen te stellen.

Hoe herkent u Onafhankelijk Adviesplatform?

Er zijn enkele manieren waarop u ons Onafhankelijk Adviesplatform kunt onderscheiden van mogelijke oplichters. Zo dragen onze medewerkers steeds een badge, rijden zij doorgaans met een bestickerde auto en beschikken ze over een officieel naamkaartje. Ontbreekt een van deze aspecten? Stel u dan de vraag of u misschien met een oplichter te maken heeft en wees extra op uw hoede. Contacteer Onafhankelijk Adviesplatform via de gegevens die u op onze officiële website terugvindt.  

Bent u ook graag zeker van objectief en onafhankelijk energieadvies? Neem zelf contact op met ons Onafhankelijk Adviesplatform, en vermijd oplichters.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit