• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Besparingsmythes doorprikt: hoe bespaart u nu écht op energie?

Energiebesparing is een must, voor het milieu en uw portefeuille. Bewust omgaan met energie is de eerste stap richting besparing. Vandaar dat besparingstips ons om de oren vliegen: van de aankoop van energiebesparende lampen tot het in slaapmodus plaatsen van uw computer. Maar kloppen al die trucjes wel? Bij Adviesplatform weten we dat er ook veel “mythes” bestaan over energiebesparing. Welke tips u beter snel kunt vergeten? Dat vertellen we u graag.

Breng warm water aan de kook

Deze tip is een fabeltje. Het klinkt nochtans logisch: als u warm water aan de kook brengt in uw pot of waterkoker in plaats van koud water, zal het water sneller koken. Dus: er wordt minder energie verbruikt. Hierbij vergeet u dat uw boiler de gewonnen energie al verspild heeft, namelijk bij het opwarmen van het warm water dat u gebruikt om te doen koken. U wint dus mogelijk in tijd, maar niet in energie.

Laat uw computer in slaapstand staan

Nog zo’n hardnekkige mythe is dat u enorm veel energie zou verbruiken door uw computer telkens aan en uit te zetten. Het is dus zogezegd beter uw computer in slaapmodus te plaatsen wanneer u deze een tijdje niet gebruikt. Vroeger was dat misschien zo, maar bij moderne toestellen verbruikt u een stuk meer wanneer ze in slaapstand staan, onder meer om de batterij op te laden. Zet die computer dus gewoon uit wanneer u hem niet nodig hebt.

Zet uw verwarming laag in plaats van uit

Hier geldt hetzelfde als voor uw computer: uw verwarming op een lage temperatuur aan laten staan is niet beter dan deze volledig uitschakelen. Door uw verwarming niet uit te zetten, creëert deze veel restwarmte. Die heeft u niet nodig, plus: u betaalt er geld voor. Als u de verwarming helemaal uitschakelt wanneer u niet thuis bent, bent u dus beter af.

Verwarm sneller dankzij hogere temperatuur

Voor een huistemperatuur van pakweg 22 graden zet u uw verwarming toch gewoon op 30, zodat het sneller warm wordt? Niet waar. Uw verwarming warmt altijd even snel op, maakt niet uit op welke temperatuur uw thermostaat staat. Wat wel helpt? De verwarming een graadje lager zetten dan u gewoonlijk doet. Daar merkt u doorgaans niets van, toch bespaart u zo’n 50  euro per jaar.

Écht besparen, hoe pakt u dat aan?

Welke ingrepen leveren nu wél winst op, zonder dat u daarmee uw comfort moet opgeven? Dat hangt natuurlijk sterk af van uw persoonlijke situatie. Als u rekening wilt houden met de duizenden besparingstips, die al dan niet werken, bent u op den duur met niets anders meer bezig. Laat ons u daarom helpen! Bij Adviesplatform bekijken we uw energiefactuur gratis en vrijblijvend. We bespeuren in no time op welke punten u nog kunt besparen, en of u nog wel over uw ideale tarief binnen de energiemarkt beschikt. Als dé partner in energie, kennen wij de veranderende markt door en door. Met ons objectieve advies garanderen we u uw grootste voordeel. Meer weten over uw besparingspotentieel? Neem vandaag nog contact op.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Inhoudelijk goed - het contact niet

Ik heb me vervoegd bij de afspraak die mijn moeder voor haar woning had gemaakt. Vandaar dat ik jullie medewerker Adriaan live gezien heb bij mijn moeder thuis. Inhoudelijk was het goed. En wil ik verder met jullie samenwerken, vooral omdat ik begrijp dat jullie onafhankelijk werken. Zonder dus enige beinvloeding van 1 van de energieleveranciers. De manier waarop het consult plaats vond was voor mij niet ook. We hadden jullie medewerker Adriaan. Hij stelde zich familair op, terwijl het om een zakelijk contact gaat. vb hij zet zich zelf direct aan tafel zonder dat wij hem uitnodigen om te gaan zitten. Hij schuift spullen die op tafel zitten zelf opzij, nog voor wij de tijd hebben om voldoende ruimte vrij te maken voor zijn gerief. Dat voelde al niet fijn. Daarnaast is hij voor mij en moeder (Maddy Bruyninckx, Geelsestraat, Westerlo) te zenuwachtig. Hij praat te snel voor ons. Ik heb moeite om hem te kunnen volgen, laat staan om soms zijn woorden allemaal te kunnen horen. Zo snel gaat het soms. We hebben hem gevraagd om langzamer te praten. Hij deed moeite. Maar nog ging het te snel voor ons. Niet fijn. En niet voor herhaling vatbaar. Adriaan gaf aan dat hij ons volgend jaar terug zal contacteren. Maar wij willen heel duidelijk vragen dat een andere medewerker ons contacteert. Alvast bedankt! Dan werken we volgende jaar graag opnieuw met jullie samen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel[2440]

WIJ ZIJN TEVREDEN KLANTEN

Het is soms moeilijk om iemand thuis te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Professioneel

Professionele info vriendelijk gebracht
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brugge

snel en correct

snel en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- RIJKHOVEN

goede service

Serieuze problemen gehad en perfect opgelost
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Peer

Perfecte regeling.

Zeer duidelijk advies op al mijn vragen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Nijlen

Graag had ik toch meer info dan gewoon de 'vermoedelijke' kostprijs per maand.

Nergens vond ik de prijs per verbruikte eenheid gas of elektriciteit terug.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Mechelen

Zeer positief

Afspraak-opvolging en uitvoering verliep zoals steeds vlekkeloos
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Berchem

Top

Heel positieve ervaring, altijd direct antwoord op alle vragen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wuustwezel

Snel en correct

Ieder jaar opnieuw word ik vriendelijk en snel geholpen om de beste keuzes te maken !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Jaarlijks worden onze contracten vergeleken op meest concurentiële gunstige.

De leveranciers worden in kolommen overzichtelijk vergeleken. Reeds jaren hadden we uw vertegenwoordiger Corthals en hopen dat zijn opvolger ook nu steeds dezelfde blijft. Dit straalt vertrouwen uit, en zo de klant zijn eisen kent. Bedankt voor uw diensten!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wondelgem

Perfecte dienstverlening - een aanrader

Ik maak al jaren gebruik van het Onafhankelijk Adviesplatform en heb jaarlijks contact met dezelfde contact persoon. Elk jaar herziet hij mij bestaande contracten en stappen wij over naar een andere energie leverancier om het grootste voordeel te behalen. Het is top!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten, Belgium

Goed geholpen maar toch proberen verkopen

Hebben me goed geholpen maar als ik achteraf terug kijk/denk toch enkele zaken niet tevreden. Proberen verkopen van zonnepanelen.Altijd en overal hetzelfde liedje Het zijn de laatste.Nu is het korting. Eerst zeggen ze het is nu goed prijs want er is overstock... Ivm energie gewoon geholpen zonder meer toelichtingen. Is op goed geloof en gevoel dus hopelijk goedkoper. Ook niks verteld over afrekening hoeveel deze zou zijn en daar was mijn vraag eigenlijk over
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Perfect

Goeie tips gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Jabbeke

Goede info gekregen

Goed geïnformeerd over de verschillende energie leveranciers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Berlare 9290

top service

het kan niet beter
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ninove

snel & goed

Ik ben ben erg tevreden - geen klachten!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

duidelijke en efficiënte uitleg

bondige uitleg leidde ons tot beslissing om van energie-leverancier te veranderen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

top

zeer vriendelijk en goed advies. We hebben onze dochter (die net een huis aangekocht heeft) naar jullie doorverwezen voor opstart. Ook onze beste vrienden (Van Rillaer-Goovaerts uit Boortmeerbeek) hebben we naar jullie verwezen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- elewijt

Deskundig, efficiënt en ter zake.

De reden voor aanraden plaatsing zonnepanelen werd duidelijk uitgelegd. Wel een opmerking: er blijken meerdere types omvormer beschikbaar en daarover werd niet geïnformeerd (ook niet naar gevraagd).
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout
214 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit