• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

5 redenen waarom zonnepanelen de toekomst zijn

Door de energiecrisis blijft de vraag naar zonnepanelen stijgen. De toekomst is elektrisch. Denk maar aan je benzine wagen die je zal inruilen voor een elektrische waardoor het energieverbruik van elk gezin ook zal stijgen, of een warmtepomp die je gasverbruik vervangt. Is het dan hoog tijd om nu al te investeren in zonnepanelen? We geven je graag 5 redenen waarom zonnepanelen de toekomst zijn.

1. Terugverdientijd is kort

Een gezin dat vorig jaar investeerde in 11 zonnepanelen (net genoeg om aan verbruik te voldoen) zal deze inverstering terugverdienen na 4,9 jaar. Gezinnen die het dubbele op hun dak hebben liggen, namelijk 22 stuks (wekken dubbel zoveel op dan wat nodig is voor eigen gebruik), verdienen hun geïnvesteerde geld al terug in 5,2 jaar.  

2. Hoge capaciteit

De panelen die je nu koopt, kunnen veel meer opwekken dan enkele jaren terug. In de toekomst zullen nieuwe panelen ook steeds meer kunnen opwekken, maar het verschil zal niet zo groot zijn als de afgelopen jaren. Daarom is het een goed idee om hier nu al in te investeren. Elke maand dat je wacht op “betere” zonnepanelen, zorgt ervoor dat je potentiële opbrengsten mist. Zo kan het zijn dat je nu al kan profiteren van premies terwijl dit volgend jaar eventueel niet meer het geval kan zijn.

3. De woningwaarde stijgt

Een huis met zonnepanelen heeft over het algemeen een hogere waarde dan een huis zonder. Door jouw dak volledig te bedekken met panelen, verhoogt jouw woningwaarde en verdien je jouw investering terug bij een eventuele verkoop.

4. Hoge energieprijzen voor de lange termijn

De voorbije maanden zijn de elektriciteitsprijzen lichtjes aan het dalen, maar gezinnen betalen nog steeds meer in vergelijking met de prijzen die we kenden voor de energiecrisis. Deze prijsschommelingen zullen in de toekomst niet anders zijn. Daarbovenop gaan we meer energie verbruiken als we overschakelen op elektrische auto’s, warmtepompen en nog andere duurzame alternatieven. Mensen met zonnepanelen zullen de voordelen van hun inverstering merken.

5. Vergroot energie-onafhankelijkheid

Met meer zonnepanelen op je dak, ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en heb je de mogelijkheid om je eigen energie op te wekken. Hierdoor beschik jij in geval van elektriciteitspanne over je eigen opgewekte elektriciteit.

Start met sparen!

Zonnepanelen zijn nog steeds een interessante en rendabele investering. Bespaar nu al geld op je energiefactuur en maak de overstap naar zonne-energie! Bereken met onze gratis energievergelijker alvast hoeveel jij kan besparen door de overstap te maken naar een goedkopere energieleverancier.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

WIJ ZIJN TEVREDEN KLANTEN

Het is soms moeilijk om iemand thuis te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Professioneel

Professionele info vriendelijk gebracht
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brugge

snel en correct

snel en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- RIJKHOVEN

goede service

Serieuze problemen gehad en perfect opgelost
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Peer

Perfecte regeling.

Zeer duidelijk advies op al mijn vragen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Nijlen

Graag had ik toch meer info dan gewoon de 'vermoedelijke' kostprijs per maand.

Nergens vond ik de prijs per verbruikte eenheid gas of elektriciteit terug.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Mechelen

Zeer positief

Afspraak-opvolging en uitvoering verliep zoals steeds vlekkeloos
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Berchem

Top

Heel positieve ervaring, altijd direct antwoord op alle vragen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wuustwezel

Snel en correct

Ieder jaar opnieuw word ik vriendelijk en snel geholpen om de beste keuzes te maken !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Jaarlijks worden onze contracten vergeleken op meest concurentiële gunstige.

De leveranciers worden in kolommen overzichtelijk vergeleken. Reeds jaren hadden we uw vertegenwoordiger Corthals en hopen dat zijn opvolger ook nu steeds dezelfde blijft. Dit straalt vertrouwen uit, en zo de klant zijn eisen kent. Bedankt voor uw diensten!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wondelgem

Perfecte dienstverlening - een aanrader

Ik maak al jaren gebruik van het Onafhankelijk Adviesplatform en heb jaarlijks contact met dezelfde contact persoon. Elk jaar herziet hij mij bestaande contracten en stappen wij over naar een andere energie leverancier om het grootste voordeel te behalen. Het is top!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten, Belgium

Goed geholpen maar toch proberen verkopen

Hebben me goed geholpen maar als ik achteraf terug kijk/denk toch enkele zaken niet tevreden. Proberen verkopen van zonnepanelen.Altijd en overal hetzelfde liedje Het zijn de laatste.Nu is het korting. Eerst zeggen ze het is nu goed prijs want er is overstock... Ivm energie gewoon geholpen zonder meer toelichtingen. Is op goed geloof en gevoel dus hopelijk goedkoper. Ook niks verteld over afrekening hoeveel deze zou zijn en daar was mijn vraag eigenlijk over
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Perfect

Goeie tips gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Jabbeke

Goede info gekregen

Goed geïnformeerd over de verschillende energie leveranciers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Berlare 9290

top service

het kan niet beter
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ninove

snel & goed

Ik ben ben erg tevreden - geen klachten!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

duidelijke en efficiënte uitleg

bondige uitleg leidde ons tot beslissing om van energie-leverancier te veranderen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

top

zeer vriendelijk en goed advies. We hebben onze dochter (die net een huis aangekocht heeft) naar jullie doorverwezen voor opstart. Ook onze beste vrienden (Van Rillaer-Goovaerts uit Boortmeerbeek) hebben we naar jullie verwezen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- elewijt

Deskundig, efficiënt en ter zake.

De reden voor aanraden plaatsing zonnepanelen werd duidelijk uitgelegd. Wel een opmerking: er blijken meerdere types omvormer beschikbaar en daarover werd niet geïnformeerd (ook niet naar gevraagd).
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

positief

vlot, communicatief maar soms duur
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Groeve
213 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit