• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

5 simpele tips voor energiezuinige feestdagen

De kerstdagen bieden altijd een mooie gelegenheid om terug te blikken op het voorbije jaar, uit te kijken naar het volgende en voorbereidingen te treffen voor de aankomende festiviteiten. Die voorbereidingen kunt u alvast afstemmen op uw goede voornemens door te kiezen voor “duurzame feestdagen”. Met de kerstperiode durft de energiefactuur namelijk al eens de hoogte in te schieten. Onze tips zorgen ervoor dat u uw feestdagen ontspannen én energiezuinig inzet.

Energiebewuste verlichting

Al eens stilgestaan bij de kerstverlichting waarmee u uw huis versiert? Uw gloei- en halogeenlampen kunt u bijvoorbeeld vervangen door energievriendelijke LED-verlichting. LED-lampen zijn zuiniger, gaan langer mee en zijn minstens even sfeervol.

Niet té veel lampen

Kerstverlichting is leuk en gezellig. Maar zoals bij zoveel zaken geldt ook hier: overdrijf niet. U kunt uw kerstboom of huis eveneens versieren met mooie alternatieven, zoals slingers, kransen, kerstballen en allerlei kerstfiguurtjes, waar helemaal geen verlichting aan te pas komt. Zo zorgt u voor een vrolijke, maar zuinige kerstsfeer.

Laat de kerstlampjes niet branden

Veel mensen vergeten al eens de verlichting van hun kerstboom of -decoratie uit te knippen wanneer ze even weg zijn, bijvoorbeeld op familiebezoek. Hebt u dit zelf al ondervonden? Dan kunt u gebruikmaken van een timer die uw kerstverlichting automatisch uitschakelt. Zo voorkomt u dat de lampjes de hele nacht branden. Dit verkleint tevens de kans op brandgevaar.

Een energie-efficiënt kerstdiner

Bij de bereiding van het kerstmaal staat u mogelijk iets langer in de keuken dan gewoonlijk. Daarom is het geen slecht idee om uw schotels te bakken in een specifieke volgorde. Als u begint met producten die minder warmte-gevoelig zijn, zorgt u ervoor dat uw oven niet voortdurend van temperatuur moet veranderen. Dat heeft namelijk een hoog energieverbruik tot gevolg.

Knusse denkens

De winterse koude durft tijdens de feestdagen soms lelijk toeslaan. De kerstperiode biedt echter een extra gelegenheid om uzelf en uw gasten op een inventieve manier op te warmen. In de plaats van uw verwarming extra hoog te zetten, kunt u opteren voor sfeervolle dekentjes of ludieke kersttruien. Of voorzie bijvoorbeeld glühwein en warme chocolademelk met marshmallows.  Zo voegt u een extra toe aan het kerstthema, terwijl u bespaart op energie.

Is energiebesparing een van uw goede voornemens voor 2019? Win dan vandaag nog ons energieadvies in. Zo maakt uw nieuwe jaar gegarandeerd een energiezuinige start.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit