5 efficiënte energietips voor op het werk

We verbruiken met z’n allen te veel energie. Niet alleen thuis, maar ook op het werk. Dat is niet alleen een slechte zaak voor de portemonnee, maar ook nefast voor het milieu.Tijd dus om daar wat aan te doen! Daarom presenteren wij 5 superefficiënte energietips die u samen met uw collega’s eenvoudig kunt toepassen. Het klimaat dankt u!

1) Zet de verwarming één graadje lager

Van 21 naar 20 graden? U gaat er heus niet van sterven. De kans is zelfs groot dat u het verschil niet eens opmerkt. Bent u toch een koukleum? Trek dan een extra trui aan in de winter.

Wie de thermostaat een graadje lager zet bespaart gemiddeld 7 procent brandstof. Let wel, beperk het verschil tussen dag- en nachttemperatuur tot maximaal 4 graden, anders koelt het gebouw te sterk af en is er net méér energie nodig om ’s ochtends op te warmen.

2) Houd de radiatoren vrij

Gebruikt u de radiator aan uw bureau als bijzettafeltje voor uw dossiers? Niet doen! U belemmert namelijk de warmteafgifte. Ook kasten en tafels plaatst u het best op een afstand van warmtebronnen, zodat ze efficiënt kunnen werken.

3) Duid een energieverantwoordelijke aan

De energieverantwoordelijke doet elke avond zijn ronde om energieverslinders op te sporen en uit te schakelen. Op zijn lijstje staan de volgende checks in het vet aangeduid:

  • ramen en deuren sluiten
  • overal de lichten uitdoen
  • computers en andere elektronica uitschakelen (liever niet in slaapstand)
  • lamellen of gordijnen sluiten en screens of rolluiken laten zakken

 

4) Vervang halogeen- door ledlampen

Ledlampen hebben de laagste wattage en de langste levensduur. Bovendien gaat er, in het geval van leds, weinig energie verloren aan warmte. En dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld halogeenlampen.

5) Installeer een energiemonitor

De slimme energiemonitor van Sentesia brengt het verbruik van alle apparaten op kantoor in kaart. Zo weet u meteen waar de energievreters zitten én bespaart u al snel tot 15% op uw energiefactuur!

Interesse in een slimme energiemonitor van Sentesia? Lees er hier meer over