3 tips om te besparen op uw energieverbruik en minder te betalen

Verwarming, water en elektriciteit worden er niet bepaald goedkoper op. Gelukkig springen steeds meer particulieren en bedrijven bewust om met energie. Wil u besparen op uw energieverbruik? Neem dan deze drie tips in acht.  

1. Meet uw energieverbruik

U wil besparen op uw energiekosten, maar kent uw huidige verbruik niet? Uiteraard kan u aflezen van uw twee- of driemaandelijkse factuur van de leverancier, maar daarmee is lang niet alles gezegd. Kijken we bijvoorbeeld naar uw elektriciteitsrekening, dan is het vast handig om te weten welke toestellen de grootverbruikers zijn. En die informatie vindt u niet terug op uw factuur. Energiecheck, de slimme energiemonitor van Onafhankelijk Adviesplatform, geeft u wél het nodige inzicht. Hij meet het elektriciteitsverbruik per toestel en giet de cijfers in een helder overzicht. Zo identificeert u in een handomdraai de energievreters en kunt u een strategie uitbouwen om uw verbruik aan te pakken. U kan tot 15 procent energie besparen per maand.  

2. Pak de epc-waarde van uw woning aan

De epc-waarde zegt iets over de energiezuinigheid. Hoe lager het cijfer, hoe zuiniger de woning. Om uw energieverbruik te doen dalen, kunt u tal van energiebesparende renovaties uitvoeren, zoals thermische isolatie aanbrengen in muren en vloeren of nieuwe ramen en deuren installeren. Dit zijn prijzige, maar wel zeer doeltreffende middelen om een hoog energieverbruik aan banden te leggen. Bovendien betalen dergelijke investeringen zichzelf over slechts enkele jaren helemaal terug omdat u maandelijks een mooie som uitspaart op uw energierekening.  

3. Zoek een voordeligere energieleverancier

Misschien schort er niets aan uw verbruik, maar wel aan uw energieleverancier en betaalt u daarom te veel? De energiemarkt is sinds de vrijmaking een kluwen van aanbieders, elk met eigen formules, promoties en kortingen. Zie je door het bomen het bos niet meer? Doe dan een beroep op Onafhankelijk Adviesplatform. Via onze database hebben we alle leveranciers in het vizier. We volgen de energieprijzen op de voet en kunnen u onafhankelijk de meest voordelige prijs aanraden. Zonder meerkost.   Op zoek naar een voordeligere energieleverancier? Contacteer ons en overleg met onze energie-experts.