zonnepanelen

Geld besparen doet u met zonnepanelen

De kostprijs van zonnepanelen anno 2021

Overweegt u momenteel om zonnepanelen aan te kopen? Twijfel dan niet langer. Dit is het geschikte moment om ze aan te schaffen! Sinds 2011 daalde de prijs van zonnepanelen met bijna 50%.

De kostprijs hangt bovendien samen met het aantal zonnepanelen dat u aanschaft. Hoeveel u nodig hebt, hangt dan weer af van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Gemiddeld betalen zonnepanelen zichzelf terug in ongeveer 6 à 7 jaar tijd.

Zijn er nog voordelen?

De prijzen van zonnepanelen zakten al zozeer de laatste jaren dat u op een terugverdientijd tussen de 6 à 7 jaar kunt rekenen. Toch geeft het plaatsen van zonnepanelen u nog een bijkomend voordeel:

Voor woningen ouder dan 10 jaar komt hier nog een verlaagd BTW-tarief van 6% voor zonnepanelen bovenop!

Welke factoren zijn bepalend voor het rendement?

De opbrengst van zonnepanelen verschilt van maand tot maand. Veel mensen verwachten dat het rendement van zonnepanelen het hoogst is in de zomermaanden, maar dit blijkt niet altijd te kloppen. Dat komt doordat meerdere factoren een rol spelen in de opbrengst van zonnepanelen, naast het aantal uren zon per dag:

Zonnepanelen met een hoger rendement hebben minder oppervlakte nodig om eenzelfde vermogen te produceren.

Vraag een offerte op maat en start vandaag nog met sparen!

Adviesplatform zal maximum 5 offertes aanvragen om zo het gewenste product te kunnen vergelijken. Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord voor vrijblijvende afspraken omtrent de aanvraag.