Zonnepanelen

Hoe op uw energiefactuur besparen met zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn populair en een mooie investering. De belangrijkste voordelen van zonnepanelen zijn dat u er geld mee kan besparen op uw energiefactuur en dat zonne-energie natuurlijk beter is voor het milieu.

De prijs van de zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. Het hangt namelijk af van hoeveel zonnepanelen u aanschaft, welke zonnepanelen u aanschaft en hoeveel elektriciteit u jaarlijks verbruikt. Gemiddeld hebt u de zonnepanelen terugverdiend in een tijdspanne van 6 tot 7 jaar.

Zijn er nog voordelen? Hoe is het rendement?

Vraag een offerte aan op maat

Ontdek de verschillende
mogelijkheden

MONOKRISTALLIJN

POLYKRISTALLIJN

AMORF

GLAS-GLAS

LITHIUM-ION BATTERIJEN

LOODZUUR BATTERIJEN

De voordelen van zonnepanelen op een rijtje

Zonnepanelen zijn nog steeds een interessante en rendabele investering. U vraagt zich waarschijnlijk af waarom dat het geval is, bij Onafhankelijk Adviesplatform leggen we u dat met plezier uit. Doordat er steeds meer onderzoek gevoerd wordt naar zonnepanelen, blijft de kwaliteit stijgen en gaan zonnepanelen steeds langer mee. Een zonnepaneel op de dag van vandaag kan tot 30 jaar lang mee gaan. Daarnaast blijft de prijs van zonnepanelen zelf dalen. Een zonnepanelen-installatie is dan momenteel ook zeer voordelig.

Ontvang een premie tot 1500 euro
Wilt u graag zonnepanelen laten plaatsen? Dan ontvangt u een premie tot maar liefst 1500 euro. U ontvangt een premie van 300 euro per kWp en 150 euro voor de rest van het vermogen tot 6 kWp. We leggen het even uit met een voorbeeld: een gemiddeld huis wekt ongeveer 4 kWp op, dit komt neer op een premie van 1200 euro. Hou er rekening mee dat deze premies een uitstervend soort zijn, het is dus aangeraden om er nog snel gebruik van te maken voor het niet meer kan.

Het rendement van zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. Zo kan het ene paneel op een woning betere prestaties leveren dan op een andere woning. Daarom moeten we kijken naar de eenheid waarin het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt, namelijk wattpiek. We gaan hierbij uit van ideale omstandigheden, 25°C bij 1000W/m2. In België is dit praktisch onmogelijk omdat de zon hier niet genoeg schijnt. Maar ook in België kunt u een maximaal rendement uit zonnepanelen halen, wij bespreken diverse factoren die invloed hebben op de opbrengst van uw zonnepanelen.

Zonnepanelen met een hoger rendement hebben minder oppervlakte nodig om eenzelfde vermogen te produceren.

Vraag een offerte op maat en start vandaag nog met sparen!