Welke energieleverancier is de goedkoopste? 3 tips die uw zoektocht vergemakkelijken

We willen allemaal zo weinig mogelijk betalen voor onze energie. Maar de zoektocht naar de meest interessante leverancier verloopt voor de meeste bedrijven erg moeizaam. Het ontbreekt de energiemarkt dan ook aan transparantie: elke leverancier werkt met eigen prijzen en formules, gekoppeld aan ingewikkelde voorwaarden. Tarieven vergelijken is daardoor bijna onbegonnen werk. Hoe lukt het toch en welke energieleverancier is nu het meest interessant? Dat ontdekt u in dit artikel.

1. Kies voor een vaste prijs

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt kan elke leverancier zijn eigen modaliteiten en voorwaarden bepalen. Zo rekenen sommige energieleveranciers een vaste prijs aan, andere werken met een variabel tarief. In dat laatste geval hangt de eenheidsprijs af van het evenwicht tussen vraag en aanbod. Met andere woorden: het tarief varieert van maand tot maand. Wil u écht weten wat u moet betalen over een langere periode? Dan raden wij altijd een vast tarief aan. In dat geval bepaalt de leverancier de prijs op het moment dat het contract wordt afgesloten. U betaalt steeds dezelfde prijs en weet dus meteen waar u aan toe bent.  

2. Hou rekening met promoties en acties

Om veel nieuwe klanten aan te trekken, pakken energieleveranciers graag uit met spectaculaire kortingen en voordeelacties. Voordelig voor u wanneer u straks tekent, maar weet u ook hoe lang u zult profiteren van de promotie? Meestal zijn acties beperkt in de tijd, met als gevolg dat u na een paar maanden misschien wel evenveel of zelfs meer betaalt dan bij uw vorige leverancier. Lees dus zeker de kleine lettertjes van het contract voor u tekent.  

3. Laat uw factuur analyseren door Onafhankelijk Adviesplatform

Welke energieleverancier kan je nu best kiezen? Laat de zoektocht naar de beste energieleverancier over aan een onafhankelijke partij. Het Onafhankelijk Adviesplatform analyseert gratis uw factuur en doet u vervolgens een concreet voorstel. In de meeste gevallen kunnen wij uw factuur met meer dan 15% verlagen. Hoe dat komt? Onze experts monitoren de Belgische energiemarkt voortdurend en zijn op de hoogte van alle tarieven. Onze adviseurs ontvangen trouwens geen commissie van de energieleveranciers, maar wel een vaste administratieve vergoeding – die is voor elke leverancier identiek. U betaalt dus geen cent meer dan nodig en bent verzekerd van 100% onafhankelijk advies.   Vraag vandaag nog onze gratis analyse van uw energiefactuur aan.