Wat als u uw energiefactuur niet kunt betalen?

Heeft u al eens grote ogen getrokken bij het bedrag op uw energiefactuur? Dan bent u niet alleen. Steeds meer Vlaamse gezinnen ondervinden moeite met het betalen van hun energiefactuur. De vraag die u zichzelf ongetwijfeld stelt: hoe kan ik dat bedrag naar omlaag trekken? Wel, dankzij enkele simpele maatregelen bespaart u al een heleboel.

Hoe besparen?

U weet vast wel dat u best het licht uitdoet alvorens uw huis te verlaten. Ook zet u waarschijnlijk de verwarming niet aan bij zomerse temperaturen. Maar liggen er nog andere energievreters op de loer? En hoe beperkt u deze? Wij geven u 3 eenvoudige tips die soms al een besparing van zo’n 25% opleveren.

Ga voor een spaardouche

Regelmatig douchen is geen overbodige luxe. Toch kan het u een hoop geld kosten. Zo’n 15% van de energie-uitgaven van een gemiddeld gezin gaan naar warm sanitair water. Een spaardouchekop reduceert het verbruik van water en energie met de helft, waarmee u ongeveer 150 euro per jaar bespaart.

Kies de juiste energieleverancier

Al eens gedacht dat uw leverancier te veel vraagt voor uw energie? We helpen u dit te voorkomen. Dankzij ons onafhankelijk vergelijkingsplatform is het naast elkaar plaatsen van energieleveranciers even eenvoudig als het vergelijken van tomaten in de supermarkt. Wij bekijken tarieven, promoties en voordelen die beantwoorden aan uw noden. Met enkele klikken helpen we u overschakelen naar een beter aanbod, waarmee u jaarlijks tussen de 200 en 400 euro bespaart.

Kijk uit voor sluimerverbruik

Wat is sluimerverbruik? Dat heeft vooral betrekking op uw elektronica. Zonder dat u het weet verbruiken uw toestellen stroom. Uw tv, computer, microgolfoven en gsm-oplader staan meestal stand-by zonder dat u erbij stilstaat. Hoe lost u dat op? Simpel: kies voor stekkerdozen met een on-off button, of trek gewoon de stekker uit. Op die manier bespaart u jaarlijks zo’n 100 euro.

Gratis analyse van uw factuur

Vraagt u zich af of u nog meer kunt besparen op energie? Wij analyseren gratis uw energiefactuur en bieden u tips op maat. Contacteer ons voor persoonlijk advies.