Waarom overstappen naar een andere energieleverancier loont

Een mens is een gewoontedier. Maar niet alle gewoontes lonen. Behoort u bijvoorbeeld tot een van die duizenden mensen die zijn energieleverancier al jaren trouw is? Maar bent u wel zeker dat u het goedkoopste tarief betaalt? Een overstap naar een andere leverancier kan u veel geld helpen uitsparen. Trouwens: hebt u geen zin om het allemaal zelf uit te zoeken, dan is er een eenvoudig alternatief.

De Belgische energiemarkt mag dan wel vrij zijn, transparant is ze allerminst. Elke leverancier hanteert zijn eigen tarieven, promoties en contracttermijnen. Sommige leveranciers hebben zelfs andere tarieven per regio of stad. En alsof dat nog niet erg genoeg is, veranderen de prijzen voor nieuwe klanten om de haverklap! Het maakt het er voor de consument niet gemakkelijker op.

Bespaar tot 30 procent op uw energiefactuur

De verschillen tussen energieleveranciers onderling zijn nochtans enorm. Zo kan een gemiddeld gezin tot wel 30 procent besparen op zijn energiefactuur door over te stappen naar een andere leverancier. Voor bedrijven zijn de verschillen vaak nog groter. Een beetje vergelijkingswerk loont dus. Maar hoe pakt u dat aan?

 

De zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier

Optie 1: u kan eigenhandig gaan uitvogelen welke leveranciers er in uw regio actief zijn en hun tarieven naast elkaar leggen. Hou dan wel rekening met de hierboven geschetste situatie. U kan enkel prijzen vergelijken als u dezelfde voorwaarden en termijnen in acht neemt. Heel wat alerte burgers geven het dan al snel op wegens te complex.

 

Optie 2: u kan een externe partij het moeilijke werk laten opknappen. Het Onafhankelijk Adviesbureau is zo een partij. Onze experts zijn thuis in de energiemarkt en hebben een actueel zicht op alle laatste tariefwijzigingen van alle leveranciers. Wij kunnen u dus precies vertellen welke leverancier (en welke formule) het beste bij uw situatie aansluit.

 

Dat alles doen we zelfs kosteloos! Zijn we een liefdadigheidsinstelling? Neen. We halen onze opbrengsten uit de overeenkomsten die we sluiten met de verschillende leveranciers. Maar nogmaals, daar ziet u als consument of bedrijf helemaal niets van in uw portemonnee.

 

Is uw interesse gewekt? Laat van u horen en neem snel contact met ons op.