Waarom is een energiemonitor nuttig voor mijn bedrijf?

Met een energiemonitor komt u precies te weten welke toestellen en machines echte energievreters zijn binnen uw bedrijf.

Met een energiemonitor komt u precies te weten welke toestellen en machines echte energievreters zijn binnen uw bedrijf. Met die kennis gaat u vervolgens aan de slag om het energieverbruik in te perken. Zo kunt u gemiddeld ongeveer 15% besparen op uw maandelijkse energiefactuur.

Verlichting, computers, de koelkast, de serverkamer, … Elk bedrijf heeft wel enkele of meerdere energievreters die de totale maandelijkse energieconsumptie de hoogte in stuwen. Daarnaast gaan heel wat kantoortoestellen ’s nachts in standby-modus met sluimerverbruik als gevolg. Een energiemonitor meet precies welke apparaten en toestellen u het meeste geld kosten en biedt u vervolgens mogelijkheden om het verbruik te verminderen.

 

 Hoe werkt een energiemonitor?

  1. U sluit de energiemonitor via een sensor eenvoudig aan op de zekeringenkast in uw bedrijf. Hebt u meerdere vestigingen? Dan sluit u op elke kast een sensor aan.
  2. Vervolgens downloadt u de gratis app op uw smartphone of u gaat aan de slag met de PC-software.
  3. De energiemonitor brengt na installatie per toestel het verbruik in kaart.
  4. U krijgt een handig overzicht van alle data via uw smartphone of computer en haalt de energievreters er zo uit.
  5. Een lichtschakelaar of toestel vergeten uitschakelen? Dankzij de Comfort Plugs bedient u alle apparaten op kantoor vanop afstand met één enkele tik.

 

Bewust omgaan met energie

Nu u de cijfers kent, begint het echte werk. Om het energieverbruik binnen het bedrijf te doen verminderen, moet u een gedragskentering in gang zetten bij uw personeel. De energiemonitor kan u daarbij helpen. Een licht laten branden, een computer laten aanstaan, de koelkast niet goed sluiten: u kunt zwart op wit laten zien wat de financiële gevolgen zijn van dergelijke vergetelheden en zo uw personeel bewuster leren omgaan met energie.

Binnen enkele maanden hebt u alle sluimerverbruikers en energievreters geïdentificeerd en ziet u een daling van uw energieverbruik tot 15 procent.

 

Gratis analyse van uw energieverbruik

Bent u benieuwd naar het energieverbruik binnen uw bedrijf? Wil u weten hoeveel geld u per maand kan besparen op uw energiefactuur door zuiniger om te springen met elektriciteit? Of misschien betaalt u gewoon te veel bij uw huidige leverancier en bent u beter af bij een andere?

Onze experts bezorgen u geheel vrijblijvend en gratis een complete analyse en geven u zwart op wit hoeveel u kunt besparen op uw energiefactuur. Upload nu een recente energiefactuur en wij gaan er onmiddellijk mee aan de slag.

 

Vraag hier uw gratis analyse aan