Waarom elk jaar overstappen naar een andere energieleverancier loont

Bent u sinds jaar en dag bij dezelfde energieleverancier? Jammer, want de kans dat u elders goedkoper af bent, is groot. Sterker nog: jaarlijks uw energiecontract evalueren en overstappen naar een andere leverancier loont. U hoeft er zelfs niets voor te doen! Hoe dat precies zit, leest u in dit artikel. Uw energieleverancier heeft niets liever dan dat u braaf uw rekening betaalt en jaarlijks uw contract stilzwijgend laat verlengen. Voor uw portemonnee is het echter niet de beste strategie. De kans is namelijk groot dat u te veel betaalt. In het ergste geval: al jaren aan een stuk …  

Sterke prijsverschillen per energieleverancier

Bij het Onafhankelijk Adviesplatform vergelijken we graag de prijzen van de verschillende leveranciers. En wat blijkt? Zowel het basistarief als de promoties en acties verschillen onderling sterk. En zelfs van regio tot regio. De kritische consument kan dus, met behulp van wat opzoekwerk, veel geld uitsparen.  

De consument haakt af

Maar daar zit vaak het probleem. Want prijzen van energieleveranciers met elkaar vergelijken, is bijzonder moeilijk. Om te beginnen zijn er heel wat verschillende aanbieders. Die hanteren elk hun eigen prijzen, maar ook hun eigen termijnen, promoties en andere acties. Het gevolg: de consument kan niet meer volgen en blijft bij dezelfde leverancier. Klinkt bekend in de oren?  

Wat het Onafhankelijk AdviesPlatform voor u kan betekenen

Daar kunnen wij bij Onafhankelijk AdviesPlatform iets aan veranderen. Onze experts zijn namelijk thuis in de energiemarkt en beschikken over tools waarmee ze de verschillende tarieven glashelder naast elkaar kunnen zetten. Zelfs per regio. Het gevolg: u ziet onmiddellijk bij welke leverancier u het goedkoopst af bent. Doet u die oefening jaar na jaar, dan weet u zeker dat u steeds het beste tarief betaalt.   Interesse? Laat uw factuur eens doorlichten door onze energie-experts. Volledig gratis en vrijblijvend.