• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Verhuisplannen? Zo zorgt u voor een vlotte overzetting van uw energiecontract

Wie gaat verhuizen, moet heel wat regelen. Ook uw energiecontract moet overgezet worden. Dat kan bij dezelfde energieleverancier, maar ook een overstap naar een goedkopere leverancier is mogelijk. In dit artikel gaan we dieper in op de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen om een vlotte verhuizing te garanderen. En dat zowel voor particulieren als bedrijven.

Voor bedrijven

Als u verhuist, verhuist uw energiecontract standaard met u mee. U neemt het best 30 dagen voor de verhuizing contact op met uw energieleverancier. Op het moment van de verhuizing vult u het overnamedocument in. Doe dat zowel voor het oude als het nieuwe adres. U moet ook de aardgas- en elektriciteitmeterstanden van uw oude én nieuwe adres invullen. Bezorg het ingevulde document ten laatste 30 dagen na de verhuizing aan uw energieleverancier. Let op: u kunt geen energiecontract van iemand anders overnemen. U kan wel uw huidige contract stopzetten en een nieuwe energieleverancier aanschrijven. Het loont sowieso de moeite om stil te staan bij uw energiekosten op het moment van een verhuizing, zeker als u naar een nieuwe gemeente verhuist. De energietarieven verschillen namelijk van regio tot regio. Informeer u dus goed. Wil u zeker zijn van het goedkoopste tarief? Zet onze experts aan het werk. Zij vinden voor u de meest geschikte leverancier. Neem contact op voor meer informatie.  

Voor particulieren

Ook particulieren nemen 30 dagen voor de verhuizing contact op met hun energieleverancier. U kunt uw huidige contract opzeggen en met een nieuwe leverancier in zee te gaan, of uw contract behouden.   Verhuizing naar een bestaande woning Verhuist u naar een bestaande woning? Vul dan de meterstanden van zowel uw oude als nieuwe woning nauwkeurig in via het energieovernamedocument. Doe dit indien mogelijk samen met de oude eigenaar om discussies te vermijden. Als dat gebeurd is, ontvangt u van uw energieleverancier een eindfactuur voor uw oud adres.   Verhuizing naar een nieuwbouwwoning Verhuist u naar een nieuwbouwwoning? Dan moet u een elektriciteits- en/of aardgasaansluiting aanvragen bij uw netbeheerder. Van zodra uw netbeheerder u de EAN-code(s) van uw meter(s) bezorgt, kan u een leveringscontract met een leverancier afsluiten.   Soms vraagt de bouwfirma of aannemer al een tijdelijke aansluiting aan. Die kan u desgewenst overnemen bij oplevering van de woning of een eigen leverancier kiezen.   Ook voor particulieren garanderen wij een vlotte overzetting van het energiecontract. Contacteer ons voor advies op maat.  

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit