• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Verhuisplannen? Zo zorgt u voor een vlotte overzetting van uw energiecontract

Wie gaat verhuizen, moet heel wat regelen. Ook uw energiecontract moet overgezet worden. Dat kan bij dezelfde energieleverancier, maar ook een overstap naar een goedkopere leverancier is mogelijk. In dit artikel gaan we dieper in op de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen om een vlotte verhuizing te garanderen. En dat zowel voor particulieren als bedrijven.

Voor bedrijven

Als u verhuist, verhuist uw energiecontract standaard met u mee. U neemt het best 30 dagen voor de verhuizing contact op met uw energieleverancier. Op het moment van de verhuizing vult u het overnamedocument in. Doe dat zowel voor het oude als het nieuwe adres. U moet ook de aardgas- en elektriciteitmeterstanden van uw oude én nieuwe adres invullen. Bezorg het ingevulde document ten laatste 30 dagen na de verhuizing aan uw energieleverancier. Let op: u kunt geen energiecontract van iemand anders overnemen. U kan wel uw huidige contract stopzetten en een nieuwe energieleverancier aanschrijven. Het loont sowieso de moeite om stil te staan bij uw energiekosten op het moment van een verhuizing, zeker als u naar een nieuwe gemeente verhuist. De energietarieven verschillen namelijk van regio tot regio. Informeer u dus goed. Wil u zeker zijn van het goedkoopste tarief? Zet onze experts aan het werk. Zij vinden voor u de meest geschikte leverancier. Neem contact op voor meer informatie.  

Voor particulieren

Ook particulieren nemen 30 dagen voor de verhuizing contact op met hun energieleverancier. U kunt uw huidige contract opzeggen en met een nieuwe leverancier in zee te gaan, of uw contract behouden.   Verhuizing naar een bestaande woning Verhuist u naar een bestaande woning? Vul dan de meterstanden van zowel uw oude als nieuwe woning nauwkeurig in via het energieovernamedocument. Doe dit indien mogelijk samen met de oude eigenaar om discussies te vermijden. Als dat gebeurd is, ontvangt u van uw energieleverancier een eindfactuur voor uw oud adres.   Verhuizing naar een nieuwbouwwoning Verhuist u naar een nieuwbouwwoning? Dan moet u een elektriciteits- en/of aardgasaansluiting aanvragen bij uw netbeheerder. Van zodra uw netbeheerder u de EAN-code(s) van uw meter(s) bezorgt, kan u een leveringscontract met een leverancier afsluiten.   Soms vraagt de bouwfirma of aannemer al een tijdelijke aansluiting aan. Die kan u desgewenst overnemen bij oplevering van de woning of een eigen leverancier kiezen.   Ook voor particulieren garanderen wij een vlotte overzetting van het energiecontract. Contacteer ons voor advies op maat.  

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit