Verhuisplannen? Zo zorgt u voor een vlotte overzetting van uw energiecontract

Wie gaat verhuizen, moet heel wat regelen. Ook uw energiecontract moet overgezet worden. Dat kan bij dezelfde energieleverancier, maar ook een overstap naar een goedkopere leverancier is mogelijk. In dit artikel gaan we dieper in op de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen om een vlotte verhuizing te garanderen. En dat zowel voor particulieren als bedrijven.  

Voor bedrijven

Als u verhuist, verhuist uw energiecontract standaard met u mee. U neemt het best 30 dagen voor de verhuizing contact op met uw energieleverancier. Op het moment van de verhuizing vult u het overnamedocument in. Doe dat zowel voor het oude als het nieuwe adres. U moet ook de aardgas- en elektriciteitmeterstanden van uw oude én nieuwe adres invullen. Bezorg het ingevulde document ten laatste 30 dagen na de verhuizing aan uw energieleverancier. Let op: u kunt geen energiecontract van iemand anders overnemen. U kan wel uw huidige contract stopzetten en een nieuwe energieleverancier aanschrijven. Het loont sowieso de moeite om stil te staan bij uw energiekosten op het moment van een verhuizing, zeker als u naar een nieuwe gemeente verhuist. De energietarieven verschillen namelijk van regio tot regio. Informeer u dus goed. Wil u zeker zijn van het goedkoopste tarief? Zet onze experts aan het werk. Zij vinden voor u de meest geschikte leverancier. Neem contact op voor meer informatie.  

Voor particulieren

Ook particulieren nemen 30 dagen voor de verhuizing contact op met hun energieleverancier. U kunt uw huidige contract opzeggen en met een nieuwe leverancier in zee te gaan, of uw contract behouden.   Verhuizing naar een bestaande woning Verhuist u naar een bestaande woning? Vul dan de meterstanden van zowel uw oude als nieuwe woning nauwkeurig in via het energieovernamedocument. Doe dit indien mogelijk samen met de oude eigenaar om discussies te vermijden. Als dat gebeurd is, ontvangt u van uw energieleverancier een eindfactuur voor uw oud adres.   Verhuizing naar een nieuwbouwwoning Verhuist u naar een nieuwbouwwoning? Dan moet u een elektriciteits- en/of aardgasaansluiting aanvragen bij uw netbeheerder. Van zodra uw netbeheerder u de EAN-code(s) van uw meter(s) bezorgt, kan u een leveringscontract met een leverancier afsluiten.   Soms vraagt de bouwfirma of aannemer al een tijdelijke aansluiting aan. Die kan u desgewenst overnemen bij oplevering van de woning of een eigen leverancier kiezen.   Ook voor particulieren garanderen wij een vlotte overzetting van het energiecontract. Contacteer ons voor advies op maat.