Hoe werkt een slimme meter? - Onafhankelijk Adviesplatform

Hoe werkt een slimme meter?

Een slimme energiemeter helpt uw energieverbruik in kaart te brengen en te optimaliseren. Gevolg? U gaat bewuster om met aardgas en elektriciteit en het maandelijks bedrag op uw energiefactuur daalt. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een slimme meter.

De meeste particulieren en bedrijven hebben nog een ouderwetse elektromechanische meter met een draaiteller. De nieuwste generatie meters zijn digitaal en een pak slimmer. Zo sturen ze de meterstand op gepaste tijden automatisch door naar de netbeheerder zodat u het niet meer hoeft te doen. Maar ze kunnen nog heel wat meer:

 

 

Een slimme meter aanvragen?

Wil u ook een slimme energiemeter? Dan moet u wellicht nog even geduld uitoefenen. De Vlaamse overheid startte met een proefproject in 2016. Het is nu aan de netbeheerder om systematisch de slimme meters uit te rollen. Dat project zou van start gaan vanaf januari 2019.

 

Energiecheck: de slimme energiemonitor

Wil u zolang niet wachten? Dan kan u nu al kiezen voor de Energiecheck. Dat is de slimme energiemonitor van het Onafhankelijk Adviesplatform waarmee u tot 15 procent bespaart op uw energiefactuur.

U plugt het toestel eenvoudig op uw elektriciteitskast waarna hij al uw toestellen in kaart brengt. U krijgt per toestel het verbruik en kent dus meteen de grote energievreters. Hebt u zonnepanelen? De Energiecheck vertelt u ook precies hoeveel energie ze opleveren.

Met die kennis kunt u uw elektriciteitsverbruik aanpassen en een mooie besparing realiseren. Alle gegevens raadpleegt u op uw smartphone of via uw tablet. Dankzij de Comfort Plugs schakelt u zelfs toestellen via uw smartphone vanop afstand uit. Goed voor het milieu én uw portemonnee.

De Energiecheck aansluiten? Al wat u nodig hebt, is een internetaansluiting met wifi en een stopcontact. De stroomklemmen die u op uw elektriciteitskast zet, worden meegeleverd.

 

Wil u meer informatie over de Energiecheck? Contacteer ons